social follow

Abbey of Synn in Brouwerij De Plukker

  • Abbey of Synn
  • Abbey of Synn
  • Abbey of Synn

Abbey of Synn in Brouwerij De Plukker

Poperinge, zaterdagavond 1-06-2016, brouwerij De Plukker, Abbey of Synn

Hoppeboer brouwer Joris toverde zijn kleine degustatieruimte om tot een rockpaleis! Hij zorgde natuurlijk voor het bier. Op zijn site www.plukker.be/nl/bieren kun je alles over zijn bieren en zijn bedrijf lezen. Op negen november 2011 heeft hij er voor de eerste keer kunnen brouwen. Alle bieren worden gebrouwen met enkel hop van het eigen bedrijf. En alle bieren zijn gecertificeerd biologisch. Iedere zaterdagnamiddag tussen 14u en 17u kun je er bier gaan proeven en kopen. 

Die avond dronk ik een paar Keikoppenbiertjes. Voor 1,5 Euro in een proefglas van een halve pint. 

 

En dan Abbey of Synn!!! Het geluid was goed afgeregeld en de band speelde als één geweldig lichaam, als een geoliede machine waar alle radertjes precies in elkaar passen. Ik heb hen verleden jaar voor het eerst gezien op een concert die zij gaven op het schoolfeest van De Torteltuin. Ze waren toen al goed, maar nu zijn ze nog beter. Man, wat zijn ze gegroeid. Iedereen die houdt van stevigheid, muziek van de eighties, genre hard rock zou ze eigenlijk een keertje live moeten meemaken. 

Wie zij zijn?  Een groep met leden afkomstig van Menen en Poperinge. Sven Geselle en Dominique Lietaar doen de gitaren, Bieke Vandelanotte zingt, Bart Soens verzorgt het daverende slagwerk en Fré, 'The Beast', die is aan de bas.

Dit jaar staat er al één en ander op hun agenda. Je kunt hen volgen op feestboek onder de naam 'Abbey of Synn'.

 

Er was niet zoveel volk en de voetbalmatch van de Rode Duivels zal daar wel een stuk van de oorzaak van zijn. Manlief bleef ook thuis voor de buis en hij heeft werkelijk iets gemist. Er hing een aparte, gemoedelijke sfeer. Enkele kinderen van de band (?) droegen koptelefoons ter bescherming van hun jonge oren. De kleine koters dansten er met de koptelefoon op. Heel leutig om te zien. Was het de ruimte waar wij ons bevonden? Waren het de mensen zelf? In ieder geval: ik heb er dubbel en dik van genoten. Boer Joris ook. Hij verwoordde dat hij graag nog zulke evenementen zou organiseren. Van mij mag het. Ik keur het meer dan goed. 

 

Voor mij waren er meer onbekenden dan bekenden. Toch hebben we veel leute gemaakt. De dames aan de entree waren van de leukste. Toen ik vroeg of er geen kaartjes of stempels waren haalden zij hun wc-ontstopper boven. Wie wilde kon van hen een zuigstempel krijgen. Op het voorhoofd of op het achterwerk. 

 

Het youtube-filmpje is met een eenvoudige GSM gemaakt en opgenomen. Live klinken ze beter, maar het geeft desalniettemin een beeld van wat je kunt verwachten. Wie weet, misschien nemen ze ooit wel iets professionelers op? 

(Dit blog kun je ook vinden op Yoors: zie https://yoo.rs/nelevooryours/blog/abbey-of-synn-in-brouwerij-de-plukker-... )

 

Add new comment