social follow

Boeken die ik las

  • Peter Wohlleben, Het verborgen leven van bomen

Boeken die ik las

In de laatste week van het jaar las ik onder andere:

 

*Deel zeven en acht van 'Het rad des tijds' van Robert Jordan. Een kroon van zwaarden (7) vond ik maar zozo, Het pad der dolken (8) daarentegen bracht de spanning er weer in. Nu moet ik de volgende boeken te pakken krijgen. Ik wil namelijk weten wanneer de juiste Amyrlin op de troon komt in de witte toren, wat er gaat gebeuren met de Asha'man van de zwarte toren, wanneer Rhand nu eindelijk eens gaat trouwen met zijn drie vrouwen, en wat de Seanchanen nog allemaal gaan uitmeten. Een prachtige fantasycyclus! Nog vier delen te gaan... 

 

*'Het vervloekte kind' van J.K. Rowling. Je leest het uit in korte tijd, doordat het geschreven is in scriptvorm. Persoonlijk vind ik dat wel jammer. Het heeft wel een goed verhaal, maar de schoonheid en het leesplezier van een verhaal-in-boek-vorm gaat erdoor verloren. 

 

*Twee boeken over de film van 'Fantastic Beasts and where to find them'. Die heb ik natuurlijk ook doorgenomen. Deze middag gingen we naar de film: New York, 1926,  met hoofdpersonages om bijna op te eten: Newt Scamander, Jacob Kowalski, Tina Goldstein en haar zus Queenie. Een aanrader!  Volgens de twee boeken komt er nog een tweede en derde film. De schrijfster is momenteel hard aan het werk om de scripts te voltooien. Ik weet zeker dat ik de volgende ook wil zien. 

 

*Het verborgen leven van bomen van  Peter Wohlleben heb ik momenteel nog niet helemaal uit. De fijne onderverdeling van kleine hoofdstukjes leent zich uitstekend tot het lezen in stukjes... Het is een non-fictie-boek over... Jawel: bomen. Een parel. Fascinerend tot en met. Opwindend door de verbazingwekkende, nieuwe inzichten over het het verborgen en ons onbekende leven van bomen en bossen, een compleet nieuwe wereld, magisch zonder magie en puur natuur.  Bomen kunnen communiceren met elkaar en ze gedijen het beste in families. Echt! Als je me niet gelooft, moet je het zelf maar lezen. 

 

Add new comment