social follow

De moraalwolf en de drie biggetjes

De moraalwolf en de drie biggetjes

DoeVooralNietTeMoeilijk, ZaagNietAanMijnOren en ZoLangHetMaarNietMetMijGebeurt zitten lekker gezellig bij de houtkachel. Ze kijken naar het nieuws op teevee.

“Moeten ze die klimaatspijbelaars weer opvoeren? Op die nieuwsredacties zitten tegenwoordig enkel maar geitenwollensokkentypes. Ik geloof die Amerikaanse president nu wel zo ongeveer. Het nieuws wordt inderdaad wereldwijd gemanipuleerd door een stelletje vermomde moraalwolven die ons hun sprookjesverhalen van maakbaarheid en vrede willen opdringen.”

“Dat ze er maar allemaal een zere keel en een zware hoest aan overhouden, dat zal ze leren, zo te stoken in dat weer.”

En dan gebeurt het: een windhoos raakt het huis van de drie ontkenners. De tornado slokt hen op en de drie biggetjes worden netjes uitgespuugd in het land van OZ. Niemand heeft hen ooit teruggezien.

 

 

Ook op 120-woorden. Geïnspireerd op de actualiteit, de schitterende tekenfilm van Disney* en de voorbije wind van alhier. Huisjes van steen moeten er ook aan geloven... Zie artikel uit de Krant van West-Vlaanderen: https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/milieu-en-natuur/stormweer-ra... Ik hoop maar dat het gauw stopt met waaien... *Heb ik al gezegd dat ik gek ben op tekenfilmjes?

 

 

 

Add new comment