social follow

De zomerleesfoto-actie

  • De zomerleesfoto-actie, summer reading books
  • De zomerleesfoto-actie, summer reading books
  • De zomerleesfoto-actie, summer reading books
  • De zomerleesfoto-actie, summer reading books, Tim in Piemont
  • Italiaanse wifi-koek

De zomerleesfoto-actie

De zomerleesfoto-actie

Ik nam de leesfoto op reis doorheen de Italiaanse Alpen. Ik vond hem zo mooi dat ik besloot om hem in te sturen. Dankzij de likes van mijn feestboekvrienden en een wispelturige wifi in Piemont, heb ik er een boekenpakket van Hebban door gewonnen!  \o/  :) 

Ik schreef er twee 120-woorden-verhaaltjes over, met veel waargebeurds in, vermengd met een ietsiepietsie fictie. (https://120w.nl/2016/plan-b-op-breaking-point-one/ )  (https://120w.nl/2016/tim/ )

 

 

Plan B op Breaking Point One (Alpen) 

Het punt breekt aan. Ik ben op. Tijd voor plan B: De anderen gaan verder, ze komen langs dezelfde weg terug, ik zoek een veilig plekje, ik neem mijn leesboek uit de rugzak, de woorden van P.G.Wodehouse zullen mij verstrooien.

Ik kijk hen nog even na. Het jonge volk is te dartel, mijn man te laks, de klim te stijl. Ik zie het gebeuren. De kinderen rollen van de berg en ze stuiteren als pingpongballen van de rotsen. Ik zit erbij en ik kijk er naar. Minuten worden uren. De scéne in mijn hoofd herhaalt zich, tot de pingpongballen afdalen en weer kinderen worden.

Lezen op de breaking points is een slecht idee. Een ongerust hart laat zich niet verstrooien.

(Voor nog meer mooie plaatjes zie, en dubbelklik op: http://nelededeyne.be/moodboards/lezen-op-de-breaking-points-skyway-cour...  en zie, en dubbelklik op: http://nelededeyne.be/moodboards/zomerleesboeken-1-summer-reading-books-1 )

 

 

Tim (Piemont)

Het geblaf bereikt me van alle kanten. De honden in de heuvels klinken anders: dwingender en onrustiger, precies alsof ze elkaar willen waarschuwen dat er onweer zonder regen aankomt. Even later is het zo ver: knallend gedonder en weerlichten op alle heuveltoppen bewijzen hun gelijk.

Alleen had ik het zeker opgegeven. Maar Tim is mijn rots in de branding. Hij zorgt ervoor dat ik de likes kan vergaren voor de zomerleesfoto-actie.

Om elf uur in de avond verdwijnt hij ineens, samen met het onweer. Verdorie: ik sta een paar likes achter.

De volgende morgen is hij er onverhoopt weer, verrezen uit het niets. Tim is een mooie naam voor een wifi die komt op momenten dat je hem nodig hebt.

(Voor nog meer mooie plaatjes, zie en dubbelklik op: http://nelededeyne.be/moodboards/zomerleesboeken-2-summer-reading-books-2 )

 

Add new comment