social follow

Een Venetiaans liefdesavontuur

Een Venetiaans liefdesavontuur

 

Ze vonden elkaar op het San Marcoplein. Wij waren ons aan het vergapen aan de talrijke, kunstige bogen van de gebouwingen ginder en we hadden het niet meteen door. 

Pas toen het koppel, een vrouw en een man van onze leeftijd, gekleed als toeristen zoals wij, ons aanspraken over de toestand waar onze dochter zich in bevond, vielen onze ouderwetse frankjes. 'Il veut se marier avec elle...' Dat was de moeder van André. 

'No, you are too young, sorry,' antwoordde mijn dochter vriendelijk en ze duwde André resoluut van zich af. Ik schrok van haar Engels en de krachtige manier waarop ze zich wist uit te drukken. Ze was pas zes. En gelijk dat ze had.

De moeder van André verwachtte nog een antwoord van de moeder van de vrouw bij wie haar zoon een blauwtje had opgelopen. Ik kon alleen maar lachen. Dit was blijkbaar goed genoeg. De schoonmoeder van mijn dochter die nu haar schoonmoeder niet zou worden lachte met me mee en we namen lachend afscheid met een maybelater... 

Toen we die avond met de waterbus* naar ons verblijf terugkeerden, zei mijn dochter bedachtzaam: 'Misschien trouw ik wel met een Italiaan, als ik groot ben. Maar dan alleen als hij een paard, een zwembad en een berg heeft.' 

 

 

 

(Ingekort tot 120-woorden op : https://120w.nl/2017/andre-krijgt-een-slag-van-de-peddel/?utm_source=dlv...En nog meer ingekort tot 99-woorden (flash fiction) op Feestboek, zie:  Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen En natuurlijk ook op Yoors: https://yoo.rs/nelevooryours/blog/een-venetiaans-liefdesavontuur-1496948... )

Add new comment