social follow

Goudkoorts

Goudkoorts

Mijn dochters willen een zwembad in de tuin. Ik had wat lichaamsbeweging nodig en ik kon er net zo goed aan beginnen. Ik leende een spade van mijn schoonvader en ik groef een put.

Op ongeveer een halve meter diepte, stootte ik op iets wat harder aanvoelde dan klei en boomwortel. Het was redelijk blank. Toen ik erin slaagde om het eerste stuk los te wrikken, zag ik dat het een menselijk heupbeen was.

Dat was even schrikken, jawel. Het hield me evenwel niet tegen om verder te spitten en te zoeken. Tegen de middag had ik elf geraamtes, met tweeëntwintig schedels, bij elkaar. Allemaal met gouden tanden, in plaats van ivoor!

Nu is de hele buurt aan het graven.

https://120w.nl/2017/goudkoorts/

 

 

'De duivel verleidt niet met slangen of tweekoppige mensen.’ Zo schreef Umberto Eco ooit in één van mijn lievelingsverhalen. Daar ben ik nu niet meer zo zeker van.

Eén geraamte, twee schedels en negen halswervels... Iemand begroef deze mensen met wat gerief uit een ander bouwpakket, een slechte Ikea-grap. Maar nee hoor: bij de vondsten van mijn buren trof ik net dezelfde overtolligheden aan.

De tweekoppige mens heeft echt bestaan. Mijn nachtrust geraakt er ernstig door verstoord. Ik droom van tollende hoofden, driehonderdzestig graden samen. Ze kussen, ze ruziën, ze praten.

Overdag krijg ik andere zorgen. De goudkoorts vonkt over naar de wijk naast die van ons. Helaas voor hen geen gouden tanden, in de plaats daarvan redelijk wat asbest. 

https://120w.nl/2017/goudkoorts-2/

 

 

 

 

 

Add new comment