social follow

Graag gelezen

Graag gelezen

Als ik blijf, Gayle Forman 

De film vertoonden ze gisteren op Vijf-teevee, 'Wijf-teevee', zoals de zender ook wel eens genoemd wordt. We hebben wat afgesnotterd, dochters één, en twee en ik. Het boek hebben we thuis liggen. Natuurlijk hebben we het allemaal gelezen. 

De auteur heeft een verrassend vertel-perspectief gekozen voor haar hoofdpersonage: Mia ligt in coma. En vanuit dit perspectief is het hele boek en de film opgebouwd. Mia verliest haar ouders en haar broertje Teddy in een verkeersongeluk. Zelf bevindt ze zich in het vage grensgebied tussen leven en dood. Ze overdenkt de gebeurtenissen in haar leven en wordt heen en weer geslingerd om te blijven leven of om te sterven en mee met haar ouders en broertje te vertrekken naar het hiernamaals. 

Het verhaal ontroert, omdat de redenen om te blijven en om te vertrekken bijna even groot blijken te zijn... 

Het is een verhaal voor young-adult, maar dit neemt niet weg dat ook heel wat volwassenen van dit verhaal kunnen genieten.

 

Het ware verhaal van haar en mij,  Delphine De Vigan

Een raar verhaal over een auteur die worstelt met haar volgende boek. Op het einde weet je niet helemaal zeker wat hersenspinsel is en wat niet. Dit is het meest sublieme aan dit boek, vind ik. 

 

Renate Dorrestein

Zeven soorten honger won ik door de likes van mijn feestboekvrienden en de Hebban-zomerlees-foto-actie. Het is een leuk boek, luchtig en ontzettend grappig. Nadine en Derek baten een exclusief vermageringsoord uit aan de Nederlandse kust. Rijke mensen proberen er hun overtollige kilo's kwijt te raken en ze mogen pas weg uit het kuuroord als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete.

De prijs die ik won smaakte naar meer, dus... Ik ging naar de bib om nog meer werk van Renate te zoeken. En wat ik er vond? 

Ontaarde moeders, wederom een prachtverhaal dat goed in elkaar steekt. Het is een ouder boek, over vier generaties vrouwen, met feministische vraagstukken die immer actueel zullen blijven... Met een hilarisch eindpunt. 

Als ik nog meer boeken van haar te pakken krijg, pak ik ze vast. Zeker weten. Ze schrijft verhalen die afwijken van gebaande paden en ik hou er van. 

Add new comment