social follow

Kier, woord van week 32

  • Vreemdgaan
  • Vreemdgaan
  • Vreemdgaan
  • Vreemdgaan
  • Stella della notte

Kier, woord van week 32

 

 

Vreemdgaan

Als ik mijn truttig diadeempje afdeed en in de spiegel keek, zag ik een afgeleefd, verwilderd mensenexemplaar. Pure horror. De bergen in mijn nieuwe omgeving begonnen te veel op mij te lijken. Of was het andersom? Ik had gewoon een professionele beurt nodig. Mijn man zag het ook. Hij gaf zelfs zijn volledige toestemming om vreemd te gaan. 

Massimo-Jean-Louis-David was de kunstenaar, mijn hoofd een woeste berg. Zijn vingers vol ervaring en zijn geraffineerde mes gleden kunstig en bedreven als volleerde skiers door mijn haar. Ik kwam er buiten als een nieuwe vrouw. Met wat make-up en een andere jurk, paste ik misschien wel in de Vogue. Maar nu paste ik weer bij mijn gezin en dat was de hoofdzaak. 

(https://120w.nl/2016/vreemdgaan/)

 

 

 

 

Stella della notte

'Altijd alles afsluiten als je gaat slapen.’ Mijn opa had het me meermaals op het hart gedrukt. Ik was zijn woorden al lang vergeten.

Het zonlicht kwam me kietelen door de kieren van de oude luiken. Begeesterd keek ik naar het lichtspel dat steeds maar veranderde. Ik liet me strelen door het licht en ik liet mijn huid erdoor verwarmen. Toen ik op de klok keek zag ik dat de nacht was blijven stilstaan op een uur of twee. Dit had een waarschuwing voor me moeten zijn.

Maar het licht had me al betoverd. Het klonk als een muziekje van Einaudi. Ik hoorde de klanken in mijn hoofd. Ik ging naar buiten, ik smolt onmiddellijk en ik werd een sterrenkind.

(Zie ook: https://120w.nl/2016/stella-della-notte/)

 

 

Add new comment