social follow

Leef

Leef

Baby's, ik ben er nog altijd zot van. Nee! Zwanger-zijn laat ik nu met graagte aan mij voorbijgaan, die ervaring ken ik al. 

Maar baby's, dat zijn mensen. Mini-mensen weliswaar, maar het zijn mensen, zoogdieren van onze soort. Och ja, er zijn van die geleerde idioten die menen dat baby's geen volgroeide en daardoor geen volwaardige wezens zijn. Ik heb ooit eens een dokter gekend die beweerde dat pasgeborenen geen pijn konden voelen! Echt. Terwijl de pijnreceptoren al in de baarmoeder gevormd worden.

Erudiete, gezaghebbende sukkels zullen er altijd zijn. De domheid regeert gewoonlijk. Omdat dat makkelijker is. Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen soms maar tien procent van hun brein benutten. Uit gemakzucht. 

Baby's en kinderen gebruiken meer hersencellen dan sommige volwassenen en ontwikkelen zich constant, ze hebben geen geloof nodig om te groeien. 

 

Dat het geloof voor sommigen een verrijking is, is goed. Dat ik moet geloven wat een ander gelooft is verkeerd. Het is net zo verkeerd als met een vrachtwagen vol ontploffende explosieven door een menigte te rijden. 

Vertel me liever een verhaal. Als ik goesting heb zal ik naar je luisteren. En misschien vertel ik je dan ook wel een verhaal. 

(Ook op yoors: zie: https://yoo.rs/nelevooryours/blog/leef-1468598216.html)

 

Soren Kierkegaard:  'There are two ways to be fooled. One is to believe what isn't true. The other is to refuse to accept what is true.' 

Truth is not important. Stories are. 

Add new comment