social follow

Levengever Hemelogen

Levengever Hemelogen

Mijn kunst

Levengever Hemelogen, Rapa Nui, 1830, vrije vertaling uit het Rongorongo, door Make-make-Elegiacus

“Mijn kunst is woordeloos, mijn taal is die van schepping. Mijn creaties zijn orgieën van oden en elegieën. In mijn portfolio kun je onder andere de Salix Sepulcralis Tristis vinden. Verder Formicae, Flores, Mures, Apibus, Avibus en Coloniam Homo Erectus cum auribus floppy, mijn meesterstuk, waar ik de uitslag nog steeds niet van ontvangen heb.

Mijn meesters zijn mijn proef nog altijd aan het beoordelen, mijn kunde en mijn onkunde, mijn beloning, en mijn straf. Ik baal ervan om de eeuwige leerling uit te hangen. Als ik gebuisd ben, maak ik iets eenvoudigers, iets zonder flaporen, met maximaal vier celdelingen. Ik ben onverwoestbaar. Ik ben het leven zelf.”

https://120w.nl/2017/mijn-kunst/

 

Hemelogen

Levengever Hemelogen mislukte in haar meesterproef. Ze slaagde evenwel cum laude met haar vierdelige cellen-project. De producten planten zich met succes voort op het eiland, zonder één vorm van CO2-uitstoot, en niemand, op ons na, die hen kan waarnemen. De onwaarneembaarheid scoort, en blijkt een groot evolutie-voordeel te zijn. Vooral daarmee gooit Hemelogen hoge ogen.

Andere Levengevers worstelen nog steeds met hun ‘unieke meesterstuk’. Ha, de luie, hypocriete donders! De malingers! Plagiëren, dat zullen ze wel afleren! ‘Overleven onze maaksels de nieuwe klimaat-uitdagingen? Hebben we genoeg altruïsme in hun genen gestopt of gaan zij elkaar ook opnieuw uitroeien?’ Alsof wij ons nog met zulke domme vragen bezig houden. Nee, ik vraag me af waar Hemelogen uithangt. Ze lijkt wel ‘onwaarneembaar’…

https://120w.nl/2017/hemelogen/

 

Hemelogen in het Malingerpaleis

Ze loopt door de spiegelgangen en ze kan zich in geen enkele spiegel spiegelen. Hemelogen reflecteert nergens meer. Maar het doet haar niks. Ze weet hoe het komt en hoe het zit. Doelbewust loopt ze naar de troonzaal.

Hitlers klonen, de klimaatontkenners en de leden van “The-Grab-Them-By-The-Pussy-Club” kan ze er zo uithalen. Ze stinken. Ze willen verdelen en heersen, en iedereen laten denken dat oorlog een vorm van liefde is.

Hemelogen is nu lid van “De-Grijp-Ze-Bij-De-Eikel-Club”. Haar vier-celdelige-producten sussen de illuminanten in slaap. Ze worden wakker als haar marionet, met een Prins Albert op hun pretkabinet. (Doorheen het ringetje een stevig onwaarneembaar touwtje.) Het oog-om-oog-principe is achterhaald: het is nu een kut voor een eikel. De wereld is voorlopig gered.

https://120w.nl/2017/hemelogen-in-het-malingerpaleis/

 

Add new comment