social follow

Macereren (3)

  • Gourmet in love
  • Gourmet in love

Macereren (3)

 

Ik ga leren macereren. Ma-ce-reren, jawel. Ik vond het woord toevallig in Delhaize. Op één van mijn wekelijkse winkelstrooptochten ontdekte ik het in de gang van de sterke dranken en likeuren. Omwille van mijn lopend onderzoek* en omwille van mijn voornemen om erover te gaan bloggen, stond ik er wat langer stil dan gewoonlijk.

Ik werd er verliefd op de flesjes van ‘Gourmet in love’. Ze zagen er zo mooi uit. Ze deden me verlangen naar een warm weldadig lekker ruikend schuimbad en ze deden me dromen over verre zonnige oorden. Dingen die er goed uit zien, hebben net als mensen die er goed uit zien, iets verleidelijks. De kans werd alsmaar groter dat ik weer iets zou kopen dat niet op mijn boodschappenlijstje stond.

Ik dacht echt eerst dat het een soort badzout was dat per abuis tussen de rekken van de likeuren verzeild was geraakt. Tot ik het opschrift las. ‘Préparations pour cocktails à faire soi-même.’ Nieuwsgierig bekeek ik de inhoud nader. Op de meeste flesjes stond dat je het moest macereren in witte rum. Iemand had ze daar speciaal voor mij neergezet! Toen wist ik zeker dat ik die dingen naar huis moest nemen.

De flesjes zagen er zo goed uit dat ik dacht dat zelfs de slechtste rum er lekker door zou worden. Dus, ik kocht een goedkope fles om thuis eens uit te proberen. Het maakte ‘mijn uitspatting’ dan ook weer een beetje goed, vond ik. Want nu ik halftijds werk, moet ik toch wat meer op de kleintjes beginnen letten. Aan de kassa betaalde ik ongeveer vijfenveertig Euro voor mijn lopend onderzoek. (Daarvoor kreeg ik zes cocktailmengelingen en één fles witte rum.)

Thuisgekomen rukte ik de verpakking meteen open zodat ik alle instructies kon lezen. De mengeling voor ‘de pina colada’ moest één maand macereren, die voor ‘de blue lagoon’** achtenveertig uur, en die voor ‘de mojito-varianten’ variërend van anderhalf uur tot twee uur.

Macereren,’ ik wist nog altijd niet wat het exact betekende en ik zocht het op in het woordenboek. ‘Fruit gedurende een zekere tijd in likeur laten weken.’ Mooi. Het was goed dat ik exact wist wat het woord betekende. Het hielp me van de dwanggedachte af om alsnog een kruidig bad te nemen.

Wordt vervolgd... 

 

*Zie cocktailblog 2.  ** De blue lagoon is de enige van de vijf soorten die in Gin gemacereerd dient te worden. 

 

 

 

 

 

Comments

Verlangt naar meer !

Add new comment