social follow

Nieuwjaarsbrief 2019

  • een zoen van uw kapoen

Nieuwjaarsbrief 2019

 

Toen ik ophield met de thuisverpleging op 1 juli 2018, heb ik mezelf een leven beloofd.

Het is er nog niet van gekomen, althans niet zoals ik het mij voorstelde…

De laatste dagen heb ik daar serieus over nagedacht en ik heb daarna enkele weloverwogen beslissingen genomen…

 

Ik stop met de asociale media. Vanaf 1 januari 2019 zal ik mijn account op Feestboek, op Twitter, op LinkedIn, op Instagram en op Yoors verwijderen. Mijn website zal ik behouden en als het goed gaat, zal ik daar enige wijzigingen aanbrengen. 

Ondanks mijn beslissing blijf ik Yoors een zeer knap initiatief vinden. Het monopolie van Feestboek mag doorbroken worden. Monopolies zijn nergens goed voor. Het is waar dat ik er veel warmte heb mogen ervaren, en dat ik door de Yoorsianen veel heb bijgeleerd. Bedankt daarvoor. Maar de virtuele wereld is niets voor mij. Vooral de anonimiteit voelt voor mij doodeng aan. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen. Het voelt een beetje als het kind met het badwater weggooien. Ik weet dat ik veel zal missen.

 

Ik ben op Feestboek gegaan omdat ik een boek wou schrijven en dat dan graag de wijde wereld wou insturen. Ondertussen heb ik inderdaad een paar boeken geschreven, maar geen een daarvan gepubliceerd omdat ik ze nog niet goed genoeg vind… Twee jaar geleden had ik een gesprek met een politicus die vriendelijk wou doen tegen mij.

“Je schrijft vlot, aardig, beeldend, fantasierijk. Gut, wat was de titel nu alweer? Ik las onlangs een boek van jou,” zei die.

“Dat kan niet kloppen,” zei ik toen. "Want ik heb er nog geen uitgegeven of laten uitgeven." Toch wel een beetje gênant om de waarheid te vertellen en hem daarmee tevens op zijn blunder te moeten wijzen…

Het voorval is me dik bijgebleven want ik weet zeker dat zijn vraag helemaal niet sarcastisch bedoeld was… Ik vroeg me af hoe die gedachte in zijn hoofd gekomen was… Ach, de sociale media dus… Ook ik heb al dingen over mezelf gelezen die totaal niet stroken met de werkelijkheid… Dingen waarmee ik kon lachen en dingen die werkelijk om te huilen waren…

 

Iedereen die me een beetje kent, zou moeten weten dat ik een allergie voor onechtheid heb… Mijn allergie is de laatste jaren alleen maar heviger geworden… Sociale media is een instrument met veel lelijkheid en daarnaast ook wat schoonheid… Maar de schoonheid op sociale media is altijd versluierd door een virtuele filter van gekunstelde waarheid en onvolledigheid. Die sluier heeft een verziekende uitwerking op mij…

 

Ik wil jullie niet verlaten zonder afscheid te nemen. Daarvoor heb ik te veel respect voor jullie. Dit afscheid is tegelijk ook geen afscheid.

Net zoals ik mijn persoonlijk plastic-gebruik zal proberen te verminderen, wil ik ook mijn contacten met mensen wijzigen. Meer echtheid, meer real-live, meer oprecht leven. Want iedere keer als ik op sociale media kom, is het alsof die plastieken sluier mij steeds strakker omstrengelt. Het geeft mij een verstikkend gevoel en daar wil ik komaf mee maken.

De knopen zijn doorgehakt. Probeer me niet van het tegendeel te overtuigen. Spaar de energie voor andere, leuke dingen. Het lukt je toch niet. Ik ben een keikop.

2019 wordt een jaar vol geluk en echtheid!

Oja: het is nog steeds mijn grote droom om een boek te laten uitgeven waar ik echt trots op ben. En ik zal daaraan graag verder werken in kluizenaarsstijl. Verder geloof ik er sterk in dat ik mijn droomkindje wel zal kunnen promoten zonder mijn accounts op asociale media. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Ik kies voor de leukste weg…

Ik wil mijn leven vullen met dingen waar ik gelukkig van word, muziek, kunst en echte waarachtige ontmoetingen. Noem me een gelukzoeker in eigen land. Noem me zoals je wilt. Noem me sterk, noem me zwak, het kan me allemaal geen reet schelen.

Ik ben er zeker van dat 2019 hier een vol en zeer gelukkig jaar zal worden. Ik hoop voor jullie hetzelfde, wat jullie dromen en goede voornemens ook mogen zijn.

Ik wens jullie vrijheid en een prachtig waarachtig 2019!

 

En hier nog een zoen van uw kapoen... 

 

 

 

 

 

Comments

Het is je van harte gegund

Thnks. Same good wishes for you and your family.

Yes you can. Gewoon uw eigen zin doen en uw droom volgen. Veel succes. Een prachtig, gezond, gelukkig en schrijvend 2019

Add new comment