social follow

Peterselie

  • Parsley & Spinach
  • Tu quoque fili mi?
  • Pizza

Peterselie

Woord van deze week op 120-woorden is "peterselie".  

Lisette schreef een mooi stukje over Parsley, Sage, Rosemary and Thyme. We eten het  inderdaad eerder als kruid dan als groente. Twee ons peterselie bij een maaltijd is niet gebruikelijk. Het bracht me op een idee voor een voedsel-experiment. 

 

Dit is het recept: (in de stijl van een ultramoderne vlogster uit de vorige eeuw, gesponsord door de mixerfabriek) 

Postmodern koken met uw Hobart voor vijf grote eters

Men neme vierhonderd grammen bladspinazie, honderd grammen bladpeterselie en honderd grammen krulpeterselie. Als u de koeling wilt ledigen, kunt u daar die halve krop sla er ook bijnemen op voorwaarde dat zij geen tekenen van verlepping vertoont. Haalt eerst alle slakken uit de bladeren. U stooft alles aan in een beetje boter en maalt de steeltjes daarna fijn met uw Hobart. Roert er een grote kilo gepelde tomaten onder. Bakt uw rundergehakt. Voegt er een snuifje kaneel aan toe. Kookt de pasta. Giet alles in een braadslee. Versiert het met wat buffelmozzarella. Weest gul met de eivormige melkworst. Het grilt mooi in de oven. Niemand die u rechtlijnig zal kunnen vertellen wat erin zit. Maar iedereen zal het lekker vinden. 

 

Tu quoque mater mi?

Dochter een is Cesar aan het schilderen die vermoord wordt door zijn eigen zoon. Jawel, ze leren daar wat op die school… De titel hoef je niet serieus te nemen. Natuurlijk heb ik voorgeproefd. Mijn moederinstincten blijven functioneel. Maar een onschuldige kindermond is altijd dankbaar als proefkonijn. Het helpt dat ze graag spinazie eet. Ze reageert vrij normaal. Twee borden en een half. Manlief denkt dat ik er veldzuring* heb ingedraaid. De tomaten erin houdt hij voor paprika’s. De kaneel in het gehakt wordt niet genoemd. Een bord en een half. Nog twee porties peterselie-spinazie-pasta te gaan. Dochters twee en drie komen wat later. Hotel Mama is een duiventil. Tot zover zijn we allemaal in leven en in goeden doen.  

(*zurkel)

Vervolg: 

Dochters twee en drie aten elk een bord met een bergje. Ze vonden het lekker. Ik heb wat van de peterselie-spinazie-saus gehouden voor bij het beleg van de pizza voor vanavond. Weerom een geslaagd experiment. Peterseliepuree wordt een van de volgende eetprojecten hier bij ons. 

 

 

Add new comment