social follow

Winterdaiquiri's (1)

  • Winterdaiquiri voor twee personen
  • Los de rietsuiker op voorhand op in kokend water
  • Ook voor geheelonthouders, zonder de rum dan

Winterdaiquiri's (1)

Om het jaar goed te eindigen en wel te beginnen, maakten wij een winterdaiquiri.

Voor twee personen heb je daar ongeveer 10 cl rum, 6 cl limoensap, 4 cl suikerwater en ongeveer 12 verse aarbeien voor nodig. Aardbeien smaken echter alleen maar echt naar aardbei als je ze in het juiste seizoen eet en daarom opteerde ik voor aardbeiencoulis. Kwaliteitsrum vind je altijd in de Oxfam Wereldwinkels (voor een eerlijke prijs) en occasioneel bij @Muitert op Twitter (voor een bedrag afhankelijk van de wisselkoersen der algemene piraterij).

De voorbereiding: Het suikerwater wordt het best vooraf klaargemaakt. Omdat rietsuiker niet oplost in koud water en zeker al niet in de alcohol van de rum. En omdat het ook de tijd moet krijgen om af te koelen. Neem steeds één maat water tegenover twee maten suiker. Laat het water eerst koken vooraleer je er de suiker bij voegt. Op die manier voorkom je dat  de rietsuiker carameliseert.  Als je regelmatig cocktails maakt, is het handig om een voorraadje in de koelkast te hebben. 

De bereiding:1) IJs crushen in de blender. 2) IJsschilfers in de glazen scheppen. 3) Het mengsel uit de tweede alinea eroverheen gieten. 4) Opdienen en koud opdrinken. 

Deze uiterst gezonde superfoodie is zowel geschikt voor alcoholici als voor geheelonthouders en voor al wie zich daartussenin bevindt. Voor kinderen en 'taxichauffeurs-in-dienst' laat je de rum er natuurlijk uit. Maatbekertjes of spuitjes, te verkrijgen bij uw thuisverpleegkundige of thuiszorgwinkel, zorgen ervoor dat je probleemloos de juiste verhoudingen vindt voor jouw cocktailfeestje. Barbaren serveer je gewoon rum. Tout court. (Als je geluk hebt brengen ze zelf hun eigen vat mee.)

Comments

Leest lekker en ik hou van rum en aardbeien, dus deze moet zeker opgeslagen worden. Bedankt Nele en veel succes met je blog. Rudi :)

:)

Add new comment