social follow

Kleuren voor volwassenen

  • Kleuren voor volwassenen

Kleuren voor volwassenen

Ornithologie voor beginners en gevorderden

U gaat met twee wagens op ornithologische studiereis? Dan is het handig om twee werkende walkie talkies mee te nemen om uw observaties meteen aan elkaar door te spelen. Het is ook gemakkelijker om de kijkrichtingen aan te geven met de uren van de klok zodat u direct in de juiste richting kunt kijken. Vogels kunnen namelijk vliegen en soms doen ze dat erg snel.  

Onnozelaar 1 in wagen 1: 'Baraque frituur* op negen uur.' →Onnozelaar 2 in volgwagen 2: 'Met pluimen of een vacht?' Onnozelaar 1 in wagen 1: 'Heb je het gezien op de paal rechts?' →Onnozelaar 2 in volgwagen 2: 'Wat?'  Onnozelaar 1 in wagen 1: 'Een beest.' →Onnozelaar 2 in volgwagen 2: 'Met pluimen of een vacht?' →Slimme mens in wagen 1: 'Vogels zitten vaak op paaltjes. En die dragen altijd een verenkleed.'

Dit was wat wij zagen tijdens onze laatste reis:  3 katten, 3 parapentes, 28 buizerds waarvan 1 ruigpootbuizerd, 2 tafeleenden, ontelbaar veel kraanvogels, een ongezien aantal kuifeenden, een oneindig aantal sterren, 1 bonte specht, 1 man met zwarte espandrilles met zwarte kousen en gepofte jagersbroek, 8 grauwe ganzen, 1 kanon, 2 prachtige zee-arenden, ontzaglijk veel zilverreigers, 6 rode wouwen, 1 vink, heel veel torenvalken op paaltjes, 10 vossen, 126 reeën, 1 edelhert en vijf hindes, 12 hazen, 4 konijnen, 6 uilen waaronder 3 kerkuilen en 1 bosuil, 1 patrijs en 12 vleermuizen. (Het kan zijn dat ik niet alles heb genoteerd. Ik liet me regelmatig afleiden door een paar onnozelaars.) 

Kleuren voor volwassenen, kraanvogels en bloemen in november

Soms kan ik het leven moeilijk aanvaarden. Als er mensen sterven. Als mensen in trollen veranderen. Als agenten te veel parkeerboetes uitdelen en als vluchtelingen beschreven worden als naamloze dingen. 

Het schrijven werkt niet altijd even goed als uitlaatklep.

Kleuren en pianospelen dan weer wel. En wandelen in de natuur. En samenzijn met vrienden en familie. Poëzie zit in zoveel meer dan in woorden alleen.

 

 

(*Proëtische spellingswijze)

Comments

Kom maar op met die trollen

Add new comment