Animatiefilm

In september startte ik een cursus animatiefilm aan de academie. De eerste vijf maanden voelde ik me er als Kuifje in China tussen de Chinezen die er allemaal Amerikaans-Tutorials praatten. Ondertussen spreek ik het ook al een beetje. Zo kan ik al een appelcomputer opstarten zonder hulpeloze gebarentaal. Meer dan twintig programma’s staan er op die appel. Alsof eentje al niet moeilijk genoeg is…  

Vier van de twintig programma’s geven hun geheimen steeds meer prijs: Photoshop, Illustrator, mijn favoriet Moho en Premiere Pro. In dezelfde volgorde van knippen, tekenen, animeren en afwerken.  Ik merk dat ik anders kijk naar bewegingen van dieren en mensen… Net zoals je anders begint te lezen als je een tijdje bezig bent met schrijven.

Ik maakte onlangs een promo-filmpje voor het toneelspektakel.

Promofilmpje

Omdat ik deze cursus volg, begin ik ook steeds meer te kijken naar andere animaties. Zo stuitte ik per toeval op The Duck Song. Ik vind het een erg vermakelijk filmpje. 

the duck song

De drie biggetjes van Walt Disney blijven een van mijn favorieten. Ik kan ernaar blijven kijken.

de drie biggetjes

Het gure weer en bovenstaand filmpje inspireerden me tot een 120-woorden-verhaaltje over drie klimaatontkenners…

wat als huisjes van steen niet sterk genoeg meer zijn?

De drie biggetjes, de moraalwolf en de wind...

DoeVooralNietTeMoeilijk, ZaagNietAanMijnOren en ZoLangHetMaarNietMetMijGebeurt zitten lekker gezellig bij de houtkachel. Ze kijken naar het nieuws op teevee.

“Moeten ze die klimaatspijbelaars weer opvoeren? Op die nieuwsredacties zitten tegenwoordig enkel maar geitenwollensokkentypes. Ik geloof die Amerikaanse president nu wel zo ongeveer. Het nieuws wordt inderdaad wereldwijd gemanipuleerd door een stelletje vermomde moraalwolven die ons hun sprookjesverhalen van maakbaarheid en vrede willen opdringen.”

“Dat ze er maar allemaal een zere keel en een zware hoest aan overhouden, dat zal ze leren, zo te stoken in dat weer.”

En dan gebeurt het: een windhoos raakt het huis van de drie ontkenners. De tornado slokt hen op en de drie biggetjes worden netjes uitgespuugd in het land van OZ. Niemand heeft hen ooit teruggezien.

 

En verder... Voor wat er hierover nog te zeggen valt, verwijs ik jullie graag door naar een blogpost van Peter Callewaert. (Sorry als het jullie niet bevalt...) 

Doei. 

reacties

Tante sandra

Goed bezig tante nele ziet er leuk uit!

nelededeyne

merci tante sandra! 😊

Plaats zelf een reactie

About text formats

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.