#GenreMedley #HansEnGrietje

Hansje en Grietje in the Wild West

 

#Sprookje

Er was eens een moeder die onvoldoende middelen had om haar kinderen te voeden. Ze bracht haar Hansje en haar Grietje naar een omgehakt bos - in die tijd waren alle bossen omgehakt en door de klimaatverandering gewijzigd in woestenijen – met het doel hen te redden. Ze zei het met niet zoveel woorden, maar in haar hart leefde de hoop dat zij zich daar zelf zouden omscholen tot rover. Zij wilde zelf niet meer leven, maar wie was zij dat zij mocht beslissen over het lot van haar nakomelingen? De vrouw ging naar huis, bereidde een sobere maaltijd en dronk het gif van Frankrijk waar haar man eerder aan bezweken was.

#Sci-fi

Het papillenprogramma helpt je met eten. Ze programmeerde haar papillen op aardappelen met knoflook. Het smaakte haar voortreffelijk hoewel de maaltijd nog steeds bestond uit de stoffelijke resten van haar recent overleden ouders.

#Gothic 

De knoflooksmaak zou haar beschermen. Ze at er extra veel van voordat ze naar boven ging. Vampie kon haar niets maken. Op de zolder stond de kist. Ze zou hem openen na middernacht. Voor alle zekerheid nam ze ook een kruisbeeld mee.

#Thriller

Ze klom de trap op, met een hand op de leuning die steeds meer aan kracht verloor… *MuziekjeMetGillendeVioolsnaren*

#Chicklit

Ze was amper boven en hij stond haar al op te wachten. Ze stortte zich in zijn armen voor de eeuwigheid.

#Detective

‘De doodsoorzaak van de twee kinderen is eenvoudig: Uitdroging. Maar dat van de vrouw ligt wat ingewikkelder.’

‘Sherlock, de vrouw heeft aardappelen en knoflookbollen gegeten.’

‘Daar kan het onmogelijk aan liggen, Watson. Nee maar! Jeetje. Ze heeft ook pesticiden gedronken. Kijk maar naar de fles. Zie je wel: het is geen biologische Bordeaux.’

#Spaghettiwestern

Goede Hans, Slechte Griet en de Lelijke Houthakker gooiden vier grote jutezakken met groene dollars op de keukentafel. Fijn, dacht de vrouw, ze hebben eindelijk ook eens aan mijn deel gedacht. Ze roosterde een jakhals aan het spit, grilde een paar maiskolven, bakte een paar aardappelen in de knoflookboter, schonk hen Schotse whisky, bracht De Goede en De Slechte naar bad en ging met De Lelijke naar bed. Dan blies ze op haar twee vingers om haar paard te roepen, het was er eentje dat de Lelijke voor haar gestolen had uit de stal van Sint-Nicolaas, en voordat de zon opkwam draafde ze op de rug van Hete Bliksem door de stoffige woestijn een nieuw avontuur tegemoet.

Ze liet een spoor achter van groene bankbriefjes zodat de Goede, de Slechte en de Lelijke haar zouden kunnen vinden als ze haar nodig hadden.

#Psychologische roman

Sheila is een archetype van moederlijke liefde, toonbeeld van onvoorwaardelijkheid. Ze is er altijd als ze haar nodig hebben, zowel tijdens het leven als tijdens de dood.

 

The Good, the Bad and the Ugly theme

reacties

Plaats zelf een reactie

Over tekstopmaak

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.