Het Record Van Carlos

Carlos was een intelligent jongetje. Maar hij had ouders die maar weinig om hem gaven.

Omdat hij geen voeten had en omdat hij groeide als kool en omdat ze hem steeds maar moesten dragen wilden ze hem vergeten. Alsof er geen betere oplossingen bestonden. Het wiel was al lang uitgevonden maar aan een rolstoel dachten zijn verwekkers met hun neanderthalersbrein niet. Dat er dokters bestonden die prothesen konden maken om voeten te vervangen kwam al helemaal niet bij hen op.

Zijn vader en zijn moeder zouden met verve in het Guinness-book-of-records gepast hebben: die van de domste mensen ter wereld.

Ze kochten vergeetgras van een niet-geregistreerde dealer. Ze vergaten Carlos en ze vergaten zichzelf…

Carlos werd er verdrietig van.

Hij had een vieze poepluier en hij had al een dag geen eten meer gekregen.

In een hoek van de rokerige kamer zat hij te kijken hoe zijn ouders steeds waziger werden van het vergeetgras.

Er lag een stuk brood onder de tafel. Hij kon er niet bij. De honger knaagde. Papa en mama waren te stoned om te reageren. Carlos begon te trekken aan het tapijt. Zijn ouders vielen op de grond, de stoelen vielen op zijn ouders en de tafel viel op de stoelen.

Carlos trok het tapijt helemaal naar zich toe. Een ijle, kern-krachtige gedachte trok door hem heen. Een aardverschuiving maakt de wereld ineens klein en bevattelijk, dacht de jongen verwonderd. Het oude brood smaakte voortreffelijk.

 Carlos werd de eerste aard-verschuiver.

De volgende dag trok hij de keukenvloer naar zich toe. De koelkast schoof mee. Toen de inhoud daarvan leeggegeten was trok hij het huis van de buren naar zich toe.

Het zou een nieuwe manier van gewild en ongewild reizen worden in de komende era. Want naast domme ouders met kinderen zonder voeten bestonden er ook veel egoïstische ouders die vergeetgras rookten en kochten van niet-geregistreerde dealers. Deze verkopers wisten de mazen van het gerechtelijke apparaat steeds maar slinkser te ontwijken en er werden in die tijd ook alsmaar meer kinderen zonder voeten geboren.

Die kinderen trokken de wereld naar zich toe. En ze zorgden ervoor dat de wereld een heel ander aanzien kreeg.

En het record van Carlos? 

Wel, dat bereikte hij toen hij veertien werd. Toen trok hij de Mont Blanc helemaal plat.  

 

(Ook op 120-woorden, het woord van week 38 is 'record'.)

(Het record van Carlos is een fantastisch verhaal, dat zich afspeelt in de toekomst. Carlos werd geboren in 2056, in dit stukje was hij twee en een half. Het vergreetgras zorgt ervoor dat kinderen onder de zes jaar hersenverbindingen leggen die ze normaal niet zouden leggen op die leeftijd. Het inademen van verbrand gras bij jonge kinderen zorgt er ook voor dat ze enorme krachten in hun armspieren ontwikkelen. Volwassenen reageren er totaal anders op.)

 

reacties

Plaats zelf een reactie

Over tekstopmaak

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.