Llantwit Major

Prinsessen zijn zeer teer. Drie nachten slapen op een matras met daaronder een erwt kan hun dood betekenen. Een klein stukje giftige appel doorslikken is hen nog sneller fataal.

Als die meisjes er al in slagen om op te groeien met zo’n fragiel gestel krijgen ze vanaf hun zestiende te maken met de vloeken van geboortefeeën. Dan worden ze voortdurend belaagd door rondvliegende, op hol geslagen spinnenwielenspoelen, duiven die hun ogen willen uitprikken of hun jurken willen bevuilen met hun uitwerpselen, nietsontziende paparazzi en badkamertrollen die hen opwachten in de gaatjes van de afvoerpijpen van het sanitair, klaar om hen de onderwereld in te sleuren…

En dan hebben we het nog niet over de vele, op vleesbeluste monsters die zich in groten getale als foute partner komen aanbieden aan de paleisdeuren van hun vaders.

Eigenlijk is het een wonder dat er nog steeds prinsessen zijn. Maar dat komt omdat zij heel goed onderwijs mogen genieten waar ze hun zwaktes leren omzetten in sterktes. Die opleiding wordt maar op één plaats ter wereld aangeboden.

De internationale prinsessenschool is gevestigd in Wales, net naast de tovenaarsschool van J.K. Rowling. Beide kastelen zien er precies hetzelfde uit. Alleen aan de ramen en aan de vijvers kun je het verschil zien. In de prinsessenschool zijn maar weinig ramen waar nog glas in zit. Dat komt omdat ze er voetballen met gouden ballen. En in de vijvers zitten relatief meer padden en kikkers dan in de tovenaarsschool.

Prinsessen leren er net zo goed draken en wolven temmen als toekomstige heksen en tovenaars. De meisjes leren er soep maken van soepstenen, gouden garen te spinnen uit stro, diamanten te puren uit asresten, sneeuw te maken door donsdekens op te schudden, vloeken te breken met hun glimlach, en mannen te betoveren door het dragen van de juiste schoenen bij de juiste jurk… Ook de wiskunde is er van een hoog niveau. Het wordt hen aangeleerd om dagelijks hun centen te tellen. Al die vaardigheden helpen hen om te overleven in een voor hen vijandige wereld.

Ze moeten leren omgaan met het groene monster. Jaloezie is hun grootste belager. Ook als ze promoveren tot koningin. Misschien dan nog het meest. Marie Antoinette is niet de enige koningin doorheen de geschiedenis die eindigde met haar nek onder de guillotine en haar hoofd in de hoofdenmand. Om die reden worden er ook niet-koninklijke studenten toegelaten tot Llantwit Major. Zodat de prinsessen voeling krijgen met de gewone mensen en de monsters waar zij dan weer mee te kampen hebben.

In de praktijk gebeurt het regelmatig dat de prinsessen en de niet-koninklijken samen op stap gaan. Zo leren zij zich incognito te gedragen. En misschien wel het allerbelangrijkste: ze hebben een hoop lol.
Zo waren prinses IkZalHaarNaamNietNoemen en de niet- koninklijke student Geraldine Slodder laatst te gast als vermomde junktoeristen op de Zeedijk ergens in Amsterdam. Die nacht ontsnapten alle poezen uit De Poezenboot. Cannabis heeft voor prinsessen namelijk dezelfde werking als wat zangzaad voor zangvogels is. En prinsessengezang, anders dan dat van sirenen, heeft een grote invloed op het ontstaan van hypermanische kattenkrolsheid.

Hoe ze die poezen weer allemaal in hun kooien kregen?
En hoe ze een nare borstenman van zich af konden schudden?
Dat vertel ik je misschien wel een volgende keer.
Als ik er tijd en goesting voor heb.

 

N.A.V. Wekelijkse schrijfopdracht op SOL

reacties

Plaats zelf een reactie

Over tekstopmaak

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.